Nyårslöfte är överskattat. Det är sällan någon som får höra mina löften ändå, så jag skriver ner mina mål för 2018 här istället.

Detta året kommer jag att vara den största egoisten någonsin, på ett positivt sätt såklart. Det kommer att handla om mig, och vad jag ska göra för att bli bättre (oavsett ämne). Jag kommer att ställa krav. Störst fokus för mig kommer vara på mig själv, mina vänner och jobb. Jag vill kunna läsa detta inlägget igen 2019 och känna att jag uppnådde allt som var viktigt.

Under 2018 ska jag uppnå följande:

  • Gå ner i vikt till en nivå som är hälsosam för mig, detta har jag börjat med sedan 28:e December. I skrivande stund går det i helt rätt riktning.
  • Träna så ofta som möjligt, helst varje dag. So far får jag ihop 6 dagar i veckan.
  • Börja läsa intressanta böcker som rör mitt arbete, lyssna på podcasts.
  • Börja spela gitarr igen, det var något jag gjorde i min ungdom och något jag saknat. Nu har jag skaffat en akustisk stålsträngad gitarr och börjat spela igen, vilket känns underbart.
  • Delta i events kring projekt jag följer, typ OpenStack, Icinga, Kryptovalutor med flera.
  • Utveckla mig själv i mitt yrke, inte nödvändigtvis bara på tekniksidan utan också på att bli proffsigare i min hantering utav personer i grupp.

Med ovanstående punkter kommer jag att ha byggt en ännu starkare start för 2019. Det återstår att se vad jag har för mål då. Men innan 2019 måste jag ha stärkt mina svagheter.

Jag är alltid sjukt inspirerad och har massor med idéer. Försök såga dom, försök tryck ned. När jag tror på något så kan jag sällan bli övertygad. Använd rätt argument.

Jag har så mycket energi nu. Jag dricker / äter inget socker längre. På bara mindre än en månad har jag börjat må sjukt mycket bättre tack vare min träning och att mycket belastning från mitt liv har försvunnit. Vägen är öppen och bred, det kan gå hur fort som helst. Jag har fastanställning sedan tre år tillbaka, bostadsrätt sedan två år. Jag har all trygghet som jag behöver. Det finns verkligen inga hinder alls för mig.

Detta är mitt sätt att utmana mig själv.

Klart jag ska klara detta.

Kära läsare, känn efter själva och förändra det ni vill förändra.